Oznámení o hořící střeše bylo aprílovým žertem. A přijde draho

Oznámení o hořící střeše bylo aprílovým žertem. A přijde draho
ilustrační foto SDH Suchý

V pondělí 1. dubna 2019 po šestnácté hodině přijali prostějovští hasiči a policisté na tísňových linkách oznámení o požáru střechy u nakládací rampy obchodního domu v ulici Újezd v Prostějově. K požáru vyjelo pět hasičských vozů. Jejich osádky ale požár na místě vyloučily. Anonymní volání bylo aprílovým žertem. Ten se teď devětatřicetiletému muži prodraží.

O výjezdu informoval PvNovinky náměstek primátora Jiří Rozehnal, který úzce spolupracuje s vrahovickou jednotkou. "Na místo vyjelo 5 aut , 1 x Vrahovice, 1x Žešov a 3 x profesionálové Prostějov, " posteskl si Rozehnal.

Volání šetřili i policisté a byli úspěšní. "Policisté obvodního oddělení Prostějov 1 vypátrali totožnost uživatele telefonního čísla, ze kterého bylo oznámení učiněno. Ještě týž den se policistům podařilo „oznamovatele“ kontaktovat, přičemž ten jim sdělil, že „je prvního dubna, je Apríl“ a že má být „policie v klidu“. Při následném podání vysvětlení devětatřicetiletý muž sdělil, že byl v inkriminované době v podnapilém stavu, vůbec si nepamatuje, kde byl ani co dělal a volání na tísňovou linku rozhodně popřel. Každý hovor na tísňovou linku je však nahráván a zaznamenaný hlas je totožný s hlasem muže, kterého policisté ze zlomyslného volání podezírají," sdlil redakci policejní mluvčí František Kořínek. 

Muž je tak nyní pro své jednání podezřelý z přestupku podle zákona o elektronických komunikacích. Za ten mu hrozí pokuta až do výše 200 tisíc korun. "Věc bude k dořešení postoupena příslušnému správnímu orgánu," dodal mluvčí. (ber)

Poslat nový komentář