Hasičské autobusy a dodávky se zapojily do repatriačních jízd

Hasičské autobusy a dodávky se zapojily do repatriačních jízd
ilustrační foto hasiče
Další fotky: 
Hasičské autobusy a dodávky se zapojily do repatriačních jízd

Dostat se zpět domů. To je touha mnoha turistů, studentů i pracovníků, kteří uvázli nyní v cizině. Hasičský záchranný sbor ČR postupně přepravuje naše krajany do vlasti. O víkendu zahájil repatriační jízdy i sbor hasičů Olomouckého kraje. 

"Celkem zatím po kraji rozvezl třináct lidí. Po rozhodnutí krajské hygienické stanice skončili v karanténě, naše vozy je tak dopravili až k domovu," uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová. Při přepravě platí nejpřísnější hygienická pravidla. Řidiči mají osobní ochranné pomůcky, které brání průniku nákazy. Pokud to konstrukce automobilu umožňuje, je řidič od pasažérů oddělen tak, aby s cestujícími nepřišel do kontaktu. Po jízdě samozřejmě nastává kompletní dezinfekce vozidla, kterou provádějí hasiči opět v jednorázových ochranných oblecích, rukavicích, holínkách a maskách. Následně poté využívají ozonizéru, který dekontaminaci auta dokončí. Repatriační jízdy budou nadále probíhat.

"Podílíme se dále také na distribuci ochranných prostředků pro zdravotnická zařízení. Pokračujeme v přerozdělování a distribuci ochranných prostředků a dezinfekce na kontaktní místa pro provozovatele příspěvkových organizací v sociální sféře a pro pohřební služby," dodala Balážová. (red)

 

Poslat nový komentář