Hasiči zachránili dítě. Z hořícího bytu!

Hasiči zachránili dítě. Z hořícího bytu!
Foto HZS Olomouckého kraje
Další fotky: 
Hasiči zachránili dítě. Z hořícího bytu!

Z hořícího bytu v pátek vpodvečer přerovští hasiči zachránili dítě. Hořelo totiž v panelovém domě ve 4. patře v Předmostí v Přerově.

Událost byla nahlášena na krajské operační a informační středisko v 17:38 s tím, že jde z oken bytu hustý kouř. Po průzkumu hasiči na místě zjistili, že je uvnitř hořícího bytu dítě. V silně zakouřeném prostředí s téměř nulovou viditelností jej v jednom z pokojů našli a s dýchací maskou vyvedli ven. Spolu s dalšími dvěma osobami, které byly intoxikovány kouřem, jej po podání kyslíkové terapie předali záchranářům zdravotnické záchranné služby.

Současně probíhal hasební zásah, který hasiči vedli schodištěm budovy, a evakuace obyvatel. Celkově jich objekt opustilo dvaadvacet. Jelikož byl objekt silně zakouřený, odvětrali jej hasiči s pomocí přetlakové ventilace. Následně se většina obyvatel mohla vrátit domů.

„Příčinu na místě zjišťuje náš vyšetřovatel v součinnosti s PČR. Škodu předběžně odhadujeme na jeden milion korun,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová. Na místě zasahovala profesionální jednotka z Přerova, jednotka SŽ a jednotka sboru dobrovolných hasičů Přerov.

„V souvislosti s požárem bytu na ulici Teličkova v Přerově jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti,“ doplnila policejní mluvčí Miluše Zajícová. (red)

Poslat nový komentář