Profíci i dobrovolní hasiči zasahovali. Hořela střecha domu

Profíci i dobrovolní hasiči zasahovali. Hořela střecha domu
Foto HZS Olomouckého kraje

U zahoření části střechy rodinného domku zasahovalo v pozdních hodinách ve středu 9.2.2022 pět jednotek z řad profesionálních a dobrovolných hasičů Olomouckého kraje.

Požár byl prostřednictvím tísňového hovoru na operační středisko ohlášení krátce před jedenáctou večerní (22.43) s popisem viditelného kouře a také plamenů ve střeše v části u komínového tělesa. K místu ihned vyrazila profesionální jednotka požární stanice Konice, doplněna o dobrovolné jednotky Brodek u Konice, Konice, Protivanov a Suchdol.

Hasiči po svém příjezdu velmi rychle lokalizovali zahoření několika krovních trámů v okolí komínového tělesa. Včasným zásahem tak nedošlo k celkovému rozšíření do půdních prostor. Část dřevěné kontrukce pro dohašení menších ohnisek rozebrali. V závěru vše důkladně překontrolovali termokamerou a zakouřené prostory odvětrali. „Do bezpečí se před příjezdem hasičů dostalo celkem sedm osob, čtyři dospělí a tři děti i s pejskem. Škoda prozatím není přesně vyčíslena, ke vzniku požáru s největší pravděpodobností došlo od komínového tělesa,“ informoval mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. (red)

Komentáře

A ten dům byl kde, pisálku??????

Poslat nový komentář