Aktualizujeme: V Olšanech vybuchl dům. V troskách byl nalezen mrtvý muž

Aktualizujeme: V Olšanech vybuchl dům. V troskách byl nalezen mrtvý muž
foto Policie ČR

Jeden z domů v Olšanech u Prostějova dnes dopoledne rozmetal výbuch. Podle posledních informací utrpěli zranění tři lidé, sutiny prohledávání kynologové se speciálně vycvičenými psy. V troskách nalezli mrtvého muže. Dvacet budov má podle informací HZS Olomouckého kraje vybitá okna, dva domy jsou poškozeny vážně. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

Podle policistů šlo o dům v exekuci, který měl jít v nejbližší době do dražby. V troskách záchranáři nalezli mrtvého muže, zda jde o majitele domu zatím neoznámili. Záchranka ošetřila tři lidi:  obyvatelku sousedního domu a řidiče a spolujezdce z auta, které místem projíždělo v době exploze.

Policie místo obehnala páskou a ulici uzavřela, stejně jako blízké okolí i sjezd z dálnice.

Mluvčí HZS Olk Lucie Balážová uvedla, že na místě zasahovalo sedm jednotek. Hasiči z Moravskoslezského kraje na místo vyslali speciální techniku, dvojice kontejnerů určených pro stabilizaci narušených budov a pátrání ve zřícených stavebních konstrukcích, například štěrbinovou kameru a echolokátor.(ber)

Poslat nový komentář