Hasiči z Prostějova vyrazili na pomoc Hřensku

Hasiči z Prostějova vyrazili na pomoc Hřensku
ilustrační foto

Operační středisko HZS Olomouckého kraje přijalo krátce po 20 hodině požadavek na vyslání odřadu příslušníků s technikou z našeho kraje k pomoci s hašením požáru v oblasti Hřenska, přesněji na velkokapacitní čerpadlo HSF (HydroSub), známé také pod zkratkou dodavatele SOMATI, včetně příslušenství a hadicového vedení v délce 2 km. Tato technika je převážena pomocí kontejnerového nosiče s přívěsem.

„Požadavku ze strany Národního operačního a informačního středisko (NOPIS) jsme ihned vyhověli a na stanici v Prostějově proběhla v několika následných desítkách minut kontrola techniky, svolání a posílení sloužící směny, rovněž příprava odřadu. K místu události tak chvíli po 22 hodině vyrazila posádka zmiňovaného velkokapacitního čerpadla s velitelským vozidlem, " uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Předpoklad nasazení v pomoci se zdoláváním náročného rozsáhlého lesního požáru byl v pátečních brzkých ranních hodinách. Součástí informace o události je kontaktní místo příjezdu, kde se hasiči z HZS Olomocukého kraje dozví další podrobnosti o místu nasazení a vzájemné pomoci kolegům v Ústeckém kraji. (red)

Poslat nový komentář