V bytě hořel sedací vak. Škoda jde do statisíců

V bytě hořel sedací vak. Škoda jde do statisíců
Foto HZS Olomouckého kraje

K požáru v bytové jednotce pětipatrového bytového komplexu na ulici Vančurova v časných ranních hodinách 12.12.2022 vyjela profesionální jednotka stanice Olomouc, včetně výškové techniky doplněna o pomoci dobrovolných hasičů místních části Olomouce, přesněji Chválkovice a Černovír.

Dle získaných informací z tísňového hovoru byl z třetího patra a bytové jednotky pozorovatelný kouř, který prostoupil i do společných prostor. „Hasiči po násilném vniknutí v hustě zakouřených pokojích velmi rychle nalezli ohnisko a zdroj požáru. Zřejmě nedbalostí či neopatrností při manipulaci s otevřeným ohněm došlo k požáru sedacího vaku s polystyrenovou drtí,“ uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák s tím, že při požáru se nikdo nezranil a evakuace osob z ostatních prostor nebylo nutné.

Po uhašení pomocí vysokotlakého vodního proudu jednotka provedla odvětrání a ochlazení po požáru.“ Co stojí za přesnou příčinou vzniku je aktuálně v šetření hasičů ve spolupráci s PČR. Výše škody bude za lepších světelných podmínek dopřesněna. Nedošlo k výraznému rozšíření zahoření, větší škody způsobilo zakouření celé bytové jednotky a předpoklad škod je v řádu statisíců.,“ doplnil mluvčí. (red)

Poslat nový komentář