Vlak se srazil s náklaďákem. Všichni svatí stáli při čtyřiatřicetiletém řidiči!

Vlak se srazil s náklaďákem. Všichni svatí stáli při čtyřiatřicetiletém řidiči!
Foto HZS

Dnes kolem 9.30 hodin došlo ke srážce vlaku a nákladního vozidla Liaz. Vlak jel ve směru Šternberk – Újezd u Uničova, ke kolizi došlo v obci Babice na železničním přejezdu.

"Během nehody došlo ke zranění řidiče nákladního vozidla, ten je nyní transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci," sdělil olomoucký policejní mluvčí Petr Čunderle.
Pravděpodobnou příčinou nehody bylo, že řidič nákladního vozidla vezl štěrk, který poblíž železničního přejezdu, kde se buduje cyklostezka, složil. Došlo ke vzniku prachového oblaku. "Poté se řidič rozjel přes železniční přejezd a srazil se s projíždějícím vlakem," dodal mluvčí.
"Všichni svatí dnes s největší pravděpodobností stáli při čtyřiatřicetiletém řidiči, jehož nákladní automobil se dopoledne střetl na nechráněném přejezdu u Babic nedaleko Šternberku na trati z Olomouce do Šumperku s nákladním vlakem. Podle informací posádky rychlé lékařské pomoci, která na místo přijela, stačil řidič před nárazem lokomotivy do automobilu uskočit na vzdálenější místo spolujezdce a tím si zřejmě zachránit život či zdraví. Vlak totiž najel rovnou do kabiny vozu. Muž poté vylezl okýnkem ven z auta a záchranáři ho s lehčím zraněním hlavy a pohmožděnými zády převezli na traumatologickou ambulanci ve Šternberku", popsal případ Pavel Vysloužil, mluvčí ZZS Olomouckého kraje. (red)

Poslat nový komentář