Další střet cyklisty s autem skončil zraněním

Další střet cyklisty s autem skončil zraněním
ilustrační foto

Včera v 9:45 hodin došlo na okružní křižovatce ulic Plumlovské s Anglickou a Josefa Lady v Prostějově k dopravní nehodě osobního automobilu s jízdním kolem. Cyklista utrpěl zranění hlavy.

"Jednadvacetiletá řidička osobního automobilu značky Škoda při průjezdu okružní křižovatkou z ulice Josefa Lady do ulice Anglické předjela sedmasedmdesátiletého cyklistu. Po předjetí se řidička s vozidlem zařadila před cyklistu, přičemž ze zatím přesně nezjištěných příčin došlo ke kontaktu mezi zadní částí automobilu a předním kolem jízdního kola. Muž po kontaktu s vozidlem upadl na komunikaci," popsal nehodu policejní mluvčí František Kořínek s tím, že muž si způsobil lehké zranění spočívající v tržné ráně na hlavě. K ošetření byl převezen do prostějovské nemocnice. Hmotná škoda na osobním vozidle byla vyčíslena na 2 tisíce korun. Alkohol u obou účastníků dopravní nehody policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Příčiny, okolnosti a míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování. (red)

Komentáře

Kolo by mělo mít v katastru města přednost. Pokud nejsme schopni vytvořit bezpečné pruhy. Je to ekologický, zdravý, dopravní prostředek. Sice taky občas za volantem na důchodce na kole nadávám, ale na druhou stranu, kam ten spěch. Pavel Dopita

A mě by zajímalo, který DUTOHLAV tohle dopravní řešení vymyslel a zaplatil! Kdyby tam byla normální křižovatka tak se tam nic nestalo!

Ať se na mne pán nezlobí ale v jeho věku na kole a v centru města je to dost silná káva.

Na tomto kruháči potkávám cyklisty dost často. Zajímalo by mě, kdo jim poradil, aby jezdili po prostředku silnice.

Poslat nový komentář