Mládí za volantem. Dva mrtví

Mládí za volantem. Dva mrtví
Foto PČR
Další fotky: 
Mládí za volantem. Dva mrtví
Mládí za volantem. Dva mrtví

Ve středu 17. února 2016 o půl osmé večer došlo na tzv. Bludovském kopci k dopravní nehodě s tragickými následky. Řidička osobního auta, 18letá dívka ze Šumperska, se srazila s protijedoucí dodávkou. Na místě zůstali dva mrtví mladí lidé, další tři skončili s lehčím zraněním v nemocnici.

„Řidička osobního VW Passat jela ve směru od Bludova na Šumperk. Po projetí mírné levotočivé zatáčky dostala smyk, ve kterém přejela do protisměru. Zde se její vozidlo pravým bokem střetlo s přední částí protijedoucího vozidla značky Ford Transit. Po střetu skončila obě auta mimo vozovku,“ popsala situaci policejní mluvčí Marie Šafářová.

Při nehodě utrpěla řidička volkswagenu lehké zranění, stejně jako řidič a spolujezdec z Fordu. „Dvěma spolujezdcům z Passatu, chlapci a dívce, bohužel již záchranáři pomoci nemohli. Zemřeli na místě,“ uvedl mluvčí záchranky Pavel Vysloužil.

„U obou řidičů byla provedena orientační dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem,“ dodala Šafářová s tím, že okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Silnice mezi Bludovem a Šumperkem byla po dobu vyšetřování nehody a odklízení následků zcela uzavřená. Policejní hlídky v Bludově i v Šumperku dopravu odkláněly po objízdných trasách. Komunikace byla zcela zprůjezdněná až kolem půl dvanácté v noci. (red)

 

Poslat nový komentář