Dvě tragédie za jedinou noc. Jednoho muže usmrtil vlak, dalšího zranil autobus

Dvě tragédie za jedinou noc. Jednoho muže usmrtil vlak, dalšího zranil autobus
ilustrační foto pohrebnictvi.cz

Během pozdních hodin v úterý 18. dubna zasahovaly posádky ZZS Olomouckého kraje v Olomouci u dvou vážných událostí. V ulici Na Zákopě usmrtil staršího muže projíždějící vlak, na Hněvotínské ulici pak o několik minut později vážně zranil druhého muže autobus.

"V prvním případě k události také dorazila jednotka profesionálních hasičů, ta zde našla velmi vážně zraněného staršího muže a zahájila oživovací pokusy. Pacient utrpěl velmi vážná poranění postihující více části těla a i přes navazující rozšířenou resuscitaci a snahu zdravotníků o záchranu života na místě po několika minutách zemřel," uvedl mluvčí záchranky Zdeněk Hošák. Podle policejní mluvčí Ireny Urbánkové došlo ke střetu projíždějícího nákladního vlaku se starším mužem, pohybujícím se v kolejišti. Při střetu utrpěl zranění, neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl. "Veškeré okolnosti a souvislosti této tragické události zjišťujeme," konstatovala mluvčí. Provoz na trati byl obnoven před půlnocí.

Při druhé události v Hněvotínské ulici v Olomouci došlo ke střetu autobusu s chodcem. "Při srážce muže přejelo kolo. Utrpěl vážná poranění v oblasti hrudníku a dále také zranění horních a dolních končetin. Po poskytnutí komplexní přednemocniční neodkladné péče byl zraněný muž středního věku přepraven k navazující nemocniční péči do FNOL," dodal Hošák. (ber)

 

Poslat nový komentář