Mladík vstoupil pod vlak. Měl na uších sluchátka

Mladík vstoupil pod vlak. Měl na uších sluchátka
Foto čtenář

Ve prostorách hlavního nádraží v Prostějově srazil dnes ráno osobní vlak člověka. Nehoda se stala kolem půl šesté v úseku mezi prostějovským hlavním a místním nádražím.

Dnes před šestou hodinou ranní došlo na hlavním vlakovém nádraží v Prostějově ke střetu osobního vlaku se čtyřiadvacetiletým mužem z Olomouce. Dle prvotního šetření si muž při přecházení kolejí nevšiml rozjíždějícího vlaku a vstoupil mu do cesty. Strojvůdci se střetu již zabránit nepodařilo. Muž při střetu utrpěl vážné zranění a v ohrožení života byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci," sdělil PvNovinkám policejní mluvčí František Kořínek. O sebevražedný pokus nešlo, dle dosavadního šetření muž vlak neslyšel, protože měl na uších nasazená sluchátka. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření.

Železniční provoz přes hlavní nádraží byl od dnešního rána přerušen, omezení se týkalo asi deseti spojů. Mezi stanicemi Dzbel a Prostějov - hlavní nádraží byla zavedena náhradní autobusová doprava. Vlaky na trase Olomouc - hlavní nádraží - Nezamyslice pak jezdily odklonem přes Přerov. (ber)

Poslat nový komentář