Policisté hledají svědky nehody na D46. Vybourala se tam motorkářka

Policisté hledají svědky nehody na D46. Vybourala se tam motorkářka
Foto PČR

Policisté dálničního oddělení Kocourovec se obrací na širokou veřejnost s žádostí o pomoc vedoucí k objasnění dopravní nehody. V neděli 12. června po osmnácté hodině došlo k dopravní nehodě motocyklistky na dvacátém kilometru dálnice D46 ve směru od Vyškova na Prostějov.

Pětačtyřicetiletá řidička motocyklu zn. Ducati jela v levém jízdním pruhu a v mírně pravotočivém úseku pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost jízdy, zejména svým schopnostem a havarovala. Odstředivá síla ji vynesla do středových svodidel, po kterých zhruba 30 metrů levou částí stroje třela. Nato se od svodidel odrazila vpravo a spadla z motocyklu, který se zastavil na pravé krajnici. Řidička při nehodě utrpěla těžké zranění, se kterým byla převezena do Fakultní nemocnice v Olomouci.

„Bezprostředně po dopravní nehodě neznámá žena poskytovala zraněné řidičce první pomoc. Byla svědkem havárie, ale do příjezdu policejní hlídky z místa odjela. Její výpověď by pomohla objasnit přesnou příčinu nehody. Z tohoto důvodu žádáme neznámou ženu, která poskytla zraněné řidičce motocyklu první pomoc, aby se policistům přihlásila. Zároveň pátráme po dalších svědcích nehody, zda některý z nich nevlastní záznam z palubní kamery, která zachytila průběh dopravní nehody, aby se přihlásili na linku 158, nebo osobně, telefonicky či e-mailem kontaktovali přímo policisty dálničního oddělení Kocourovec, Přáslavice – Kocourovec 19, tel: 974 762 751, e-mail: krpm.osdp.dok.stsl@pcr.cz.,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. (red)

 

Poslat nový komentář