O realizaci návrhů z projektu Rozvíjíme Prostějov rozhodne hlasování obyvatel

O realizaci návrhů z projektu Rozvíjíme Prostějov rozhodne hlasování obyvatel
Foto rozvijime.prostejov.eu

O půlnoci 30. listopadu skončila možnost podávání návrhů od občanů našeho města na zkvalitnění veřejného prostoru. Tentokrát bylo podáno celkem 9 projektů, z toho nejvíce projektů (pět) je z oblasti Sportu a volného času a po jednom projektu z oblasti školství a vzdělávání, z oblasti kultury a zábavy, z životního prostředí, z dopravy. Dva náměty jsou z pera jednoho navrhovatele.

Nyní už je zřejmé, že do hlasování postoupilo 6 projektů – informace o prostějovských osobnostech na tabulky s označením názvů ulic (autor Bohdan Kousal – rozpočet 10 000 Kč), hrazda na koupaliště ve Vrahovicích (Pavel Dopita - 34 000 Kč), discgolfové hřiště v Kolářových sadech (David Kopecký - 254 196 Kč), oprava památníku manželů Vojáčkových (Jana Maršálková – 400 000 Kč), super zábava pro děti mezi stromy (Denisa Vitásková – 700 000 Kč) a příprava dopravního opatření ke zvýšení bezpečnosti chodců při přecházení silnice v Martinákově ulici v křižovatce s ulicí Pod Kosířem (Kateřina Malčíková – 1 000 000 Kč).

Neúspěšnými projekty jsou workoutové hřiště v Lidické ulici, obnova Oranžérie Prostějov a Sousedský dvůr.

Všechny návrhy naleznete na https://rozvijime.prostejov.eu/…022.

Letošní 2. ročník participativního rozpočtu byl zahájen spuštěním podávání návrhů občany našeho města 1. října 2022, podávání bylo ukončeno 30. listopadu.  Hlasování bude ukončeno 28.  února 2023. (ber)

Poslat nový komentář