Prostějov se opět připojí k Hodině Země

Prostějov se opět připojí k Hodině Země
ilustrační foto

Město Prostějov se po roce opět připojí k celosvětové akci Hodina Země. V sobotu 19. března od 20:30 do 21:30 místního času se po celém světě zhasnou například nasvícení památek, sídel institucí či části veřejného osvětlení.

Vzhledem k tomu, že osvětlení radnice je kvůli opravám fasády odinstalováno, bude vypnuto nasvícení Národního domu. Nejvýznamnější prostějovská secesní památka v rámci Hodiny Země zhasne, stejně jako například náměstí Times Square v New Yorku, socha Krista v Riu de Janeiro, Eiffelova věž v Paříži, nebo Pražský hrad. „Chtěla bych tímto oslovit další instituce, firmy, ale i jednotlivce, aby se společně s námi připojili k Hodině Země a v uvedeném termínu vypnuli nasvícení svých budov. Tento jednoduchý, ale přitom viditelný čin - zhasnutí světla - je signálem, že společně věnujeme pozornost ochraně životního prostředí,“ vyzvala Rašková.

V České republice se k akci loni připojilo na 150 měst, obcí, památek a dalších subjektů. Symbolickým gestem tak dávají obce najevo, že jim není lhostejná ochrana životního prostředí a zejména klimatu. (red)

 

Poslat nový komentář