Prostějov se opět zúčastní kampaně Hodina Země

Prostějov se opět zúčastní kampaně Hodina Země
ilustrační foto hodina Země

 

Město bylo součástí klimatické kampaně v letech 2019 či 2020. Nejinak tomu bude i letos.

 

K Hodině Země se připojují všichni, kdo si uvědo­mují ohrožení klimatickou krizí způsobenou zejména používáním fosilních paliv – uhlí, ropy, zemního plynu. Důsledkem je i extrémní počasí – vlny veder, sucho, přívalové povodně, suchem oslabené lesy napadené kůrovcem.

Obce tradičně při Hodině Země dávají symbolickým zhasnutím najevo, že jim ochrana klimatu není lhostejná. Zhasínají veřejné osvětlení, nasvícení památek a veřejných budov.

Východiskem z klimatické krize, na němž se shoduje svět i Evropa, je cesta k uhlíkové neutralitě, opuštění fosilních paliv, dekarbonizace. Role měst, městysů a vesnic je tu velmi významná. Spočívá v přípravě stra­te­gických plánů na dosažení uhlíkové neutrality, v pozornosti věnované využívání obnovitelných zdrojů energie, v důrazu na úspory energie v budovách – při výstavbě, rekonstrukcích i provozu.

V ČR se k Hodině Země vloni, i v době pandemie, připojilo 124 obcí, včetně 8 statutárních měst. Zapojilo se rekordních skoro 3500 jednotlivců. Další informace: na stránkách www.hodinazeme.czwww.facebook.com/hodinazemecr/. (red)

Komentáře

Čím méně se budou dělat ekologické ptákoviny (včetně hodin země), tím lépe na tom země, příroda a životní prostředí bude.

Kůrovec se rozšířil nikoli kvůli suchu, ale kvůli ekoaktivistům s hnutí Duha, kteří se přivazovali ke stromům, a bránili tak akcím proti kůrovci. Neustálé hřmění, že les si pomůže sám, stačí kůrovce nijak neřešit - má své ovoce.

Nelíbí se mi pokrytecké chování ekologů, kteří své škodlivé činy svádějí na klimatickou krizi. Ačkoli je to spíše intelktuální deficit hnutí Duha a dalších ekoaktivistů a celého ekologického hnutí.

***

Svět i Evropa se na žádné klimatické krizi neshoduje. Pouze se to tlačí jako politická agenda: Zcela stejně, jako se kdysi tlačil v době komunismu marxismus-leninismus. Nebo v době Třetí říše se politicky tlačila nadřazenost árijské rasy. Vždy to bylo nade vší pochybnost, a vždy se na tom všichni shodli. Kdo se neshodne, ten je dehonestán a má padáka. Takže se prostě shodnou.

Přestaňte už s těmi nesmysly.

- Ekologismus, který ničí přírodu.

- Sto pohlaví namísto muž a žena, a rodič 1 a rodič 2 namísto maminka a tatínek.

- Rasistický černoch ze skotského fotbalového klubu, který prokopne lebku fotbalistovi Slávie, ale oběť agresivity černocha je obviněna z rasismu.

Opravdu si myslíte, že na nesmyslech Grety Thunbergové a ekologistů a dalších se celý svět shodne? Nebo o tom rozhodlo politbyro pár potentátů, a tlačí to násilím a diktátem?

Poslat nový komentář