Prostějov se opět připojí k Hodině Země

Prostějov se opět připojí k Hodině Země
ilustrační foto Hodina Země

Město Prostějov se opět připojí k Hodině Země, celosvětové události na ochranu životního prostředí a zejména klimatu. V sobotu 23. března 2018 v době od 20:30 do 21:30 hodin zhasne osvětlení Národního domu i radnice.

„Je to to nejmenší, co pro naši planetu můžeme udělat. Bylo by hezké, kdyby se k této osvětové akci připojili i lidé v Prostějově. Za město můžu říci, že pro ochranu životního prostředí budeme, mimo jiné, dál podporovat rozšiřování cyklostezek, zdarma poskytovat zdejším obyvatelům, jak jako již v uplynulých letech, bionádoby pro třídění odpadu,“ uvedla primátorka Alena Rašková, která toto symbolické gesto, jak dávají obce najevo, že jim není lhostejná ochrana životního prostředí, a zejména klimatu, podporuje.

Zapojit se je zcela jednoduché. Stačí na hodinu zhasnout například veřejné osvětlení, nasvícení památek nebo jiné světelné zdroje v majetku obcí. Druhým krokem je pak registrace na stránkách www.hodinazeme.cz.

Hodina Země je každoroční mezinárodní akce zavedená Světovým fondem na ochranu přírody (World Wildlife Fund, zkráceně WWF). První ročník se konal v roce 2007 v Sydney v Austrálii, kdy cílem organizátorů bylo atraktivním způsobem upozornit na změnu klimatu. Na hodinu tehdy zhasla světla na slavné budově australské opery, do kampaně se zapojily více než dva miliony lidí. Během let se tato úspěšná akce rozšířila do celého světa a koná se vždy poslední sobotu v měsíci březnu.

V České republice se k akci v roce 2017 připojilo na devadesát měst, obcí památek a další subjekty. Na celém světě se zapojilo 187 zemí, zhaslo 3000 dominant a připojilo se miliony jednotlivců a organizací. (red)

Poslat nový komentář