Prostějov hrál, Přerov vyhrál

Prostějov hrál, Přerov vyhrál
ilustrační foto
Další fotky: 
Prostějov hrál, Přerov vyhrál
Prostějov hrál, Přerov vyhrál
Prostějov hrál, Přerov vyhrál
Prostějov hrál, Přerov vyhrál
Prostějov hrál, Přerov vyhrál
Prostějov hrál, Přerov vyhrál

Dnes měl více ze zápasu Prostějov. Ale i přes to se radují hráči modro-žlutého celku. Po několika hezkých akcích, které povětšinou skončily gólem, si Zubři vypracovali náskok a vyhráli tak 3:1. Jestřábi v dnešním zápase mnohdy přerovský celek naprosto válcovali a vytvářeli si drtivý tlak. Zakončení ale bylo smolné, buď skončila střela v náručí Tihláře, nebo mimo branku, dokonce třikrát zvonila tyčka. 

 

Utkání začalo opatrně. Žádný z týmů nechtěl udělat hned v úvodu zápasu chybu. Již ve čtvrté minutě dostali domácí možnost zahrát si přesilovou hru. Jestřábi přesilovku začali velmi aktivně, hráči dobře drželi postavení a hledali nejlepší možnost pro střelu. Nejprve se osmělil kapitán Lukáš Duba a pálil pod vyrážečku. Naneštěstí jeho střelu Tihlář včas vyrazil před sebe a žádný z domácích hráčů se k dorážce nedostal. Ještě jednu povedenou střelu vyslal na Tihláře David Šebek, ale ani jeho tvrdá střela neprošla do sítě. Po skončení přesilovky se hokej opět dostal do nudnějšího tempa. Poté co Žajgla neudržel útočné pásmo, se dostal do samostatného úniku Marek Kundrátek a přesnou střelou překonal Sedláře. Vyrovnat skóre mohl Stejskal, ale na přihrávku zpoza brány od Smejkala nedosáhl. Obrovskou šanci měl ke konci třetiny Čuřík, ale jeho střela skončila na tyči. Do konce první třetiny se již nic nestalo a domácí hráči tak šli do šaten za nepříznivého stavu 0:1.

 

Do druhé třetiny Jestřábi doslova vlétli. Přerov nestíhal bránit, nestačil bruslit a nebýt skvělého Tihláře, odnesli by si Zubři z první poloviny druhé třetiny krutý výprask. Když ve druhé po sobě jdoucí přesilovce přestali hosté naprosto bránit, namazal Stejskal Dubovi a ten zavěsil pod břevno. Další pohlednou šanci měl vzápětí Čuřík, když ujel opět nefungující obraně Přerova, branku ovšem přestřelil. Smolný Čuřík měl vzápětí další megašanci, ale opět netrefil branku. Vše „korunoval“ další ojedinělý útok Zubrů. V přečíslení 3 na 1 se Kolařík napřáhl a vymetl pavučinku v růžku branky. Vyrovnat mohl v 35. minutě skvěle hrající David Šebek. Z rohu si najel před branku, položil si gólmana, ale již byl v takovém úhlu, že branku přestřelil.

 

Úvod třetí třetiny vypadal, jako že oběma týmům došly síly. Družstva zmateně bruslila po ledě a žádná velká podívaná se nekonala. O zápase se rozhodlo v přesilové hře Prostějova. Domácí obrana špatnou přihrávkou namazala Jiřímu Goišovi a ten mezi betony prostřelil Sedláře. Naprosto nepochopitelně vzápětí fauloval Kumstát, a když rozhodčí, kteří v celém zápase nadržovali Přerovu, vyloučili Dubu za napadení, šli Jestřábi do tří. Přesilovka ale Přerovu nevyšla a skóre zůstalo nezměněno. Jestřábi vrhli vše do útoku a díky vyloučení Faltýnka za držení, odehráli domácí závěr utkání v šesti. Bohužel ani tato početní výhoda nepřinesla kýžený výsledek a utkání tak skončilo 1:3. LHK Jestřábi Prostějov – HC Zubr Přerov 1:3.

 

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Sedlář - Kumstát, Doseděl, Osina, Kolibár, Peštuka, Paška, Halouska, Kaluža, Stejskal, Duba, Smejkal, Ševčík, Černý, Žajgla, Čuřík, Šebek, Zachar, Stráněl. 

HC ZUBR Přerov: Tihlář - Faltýnek, Pala, Ferenc, Vlček, Pospíšil, Krajíček, Sedlák, Kalařík, Sadil, Kočara, Ditrich, Blinka, Brančík, Kotásek, Hanák, Kolář, Goiš, Coufal, Kundrátek.

 

-vil-

Poslat nový komentář