Jestřábi i s posilou Kotáskem prohráli na ledě Nového Jičína

Jestřábi i s posilou Kotáskem prohráli na ledě Nového Jičína
ilustrační foto

Vylepšit si pozici před dvěma domácími zápasy a úspěšně zahájit nový hokejový rok 2013. Takový byl cíl Jestřábů Prostějov na ledě předposledního Nového Jičína, do kterého vstoupili i s novou posilou Martinem Kotáskem, který přichází do Prostějova formou hostování do konce sezóny.

Úvod zápasu vyšel Jestřábům náramně. Zatlačili svého soupeře před branku a brzy také vstřelili úvodní gól. Již po pěti minutách hry v prostějovském dresu si jej připsal Kotásek po souhře s Krylem. Prostějovští mohli přidat i další góly, v 9. minutě zívala na Handla prázdná branka, domácí obránce však obětavým zákrokem navýšení skóre pro Hanáky zarazil. O dvě minuty později pak měl na holi druhou branku Kotásek, domácí brankář Šrámek však byl tentokrát pozorný, a využít se hostům nepodařilo ani minutovou výhodu dvou mužů v poli. V závěru třetiny se domácí začali osmělovat, a ojedinělými pokusy zkoušeli pozornost brankáře Vrby. První dvacetiminutovka však skončila jednogólovým vedením Jestřábů.

Druhá část hry měla podobný průběh jako konec té první, Novojičínští se snažili o vyrovnání, Prostějov jim však pozornou defenzívou mnoho nedovoloval. Naopak mohl skórovat, když ve 27. minutě jel sám na Šrámka Šebek, bekhendem ale nedal. A domácí trestali, o necelou minutu později po pohledné kombinaci druhé pětky skóroval Macháček. Nový Jičín rázem ožil. Krátce po vyrovnávací brance jel Kabeláč sám na Vrbu, prostějovský gólman však zasáhl, poté to zkoušel tvrdou střelou střelec branky Macháček, prostějovský gólman byl opět pozorný. Pak Severomoravané dvakrát přečíslili obranz Hanáků, nejprve jeli tři na dva, poté dva na jednoho, buď však stříleli mimo, nebo je vychytal opět muž s maskou v jestřábím dresu. Po druhé třetině byl proto stav nerozhodný 1:1.

Ve třetí části hry chtěl Nový Jičín rozhodnout, jeho hráči se dále tlačili před Vrbu, Jestřábi se však nenechali zahanbit, proto se v této části hry hrál pohledný hokej. Za domácí se zastřelovali Vašut, Macháček či Fišera, obrovskou šanci na druhé straně pak spálil Šebek, kterému Šrámek vychytal i druhý nájezd, stejně jako stál v cestě Finkesově střele z mezikruží. Závěr normální hrací doby pak patřil jednoznačně domácím - v 58. minutě se neujala Chvostkova teč, pak prošla prostějovským brankovištěm Vašutova střela, v dalších šedesáti vteřinách pak ve třech šancích včetně Kabeláčova samostatného nájezdu podržel Jestřáby Vrba. 59 sekund před koncem při Kalužově vyloučení však již neodolal a inkasoval pro Andrýskově střele. Zacharovci se ještě zoufale pokusili vyrovnat v power-play, která však brzy skončila třetí brankou v hostující síti.  Do prázdné prostějovské klece se trefil opět Andrýsek. Jestřábi proto z ledu Nového Jičína odjeli i napodruhé s porážkou, tentokrát 1:3.

HC Nový Jičín – LHK Jestřábi Prostějov 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)Branky a nahrávky: 28. Macháček (Skaloš, Hruška), 60. Andrýsek, 60. Andrýsek - 5. Kotásek (Kryl) Vyloučení: 3:4, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0 Střely na branku: 26:27

Sestavy:HC Nový Jičín: Šrámek – Andrýsek, Gulda, Hruška, Vašut, Fišera, Hradil - Kabeláč, Chvostek F., Škumát - Chvostek M., Macháček, Skaloš – Uhlár, Zedník, Brynecký - Martinčík LHK Jestřábi Prostějov: Vrba - Kaluža, Jedlička, Kumstát, Arnošt, Tomiga, Finkes - Kotásek, Handl, Zachar, Duba, Šebek, Černý, Novák, Kryl, Ševčík, Berčák, Stráněl

Ohlasy po zápase

David Handl, trenér Nového Jičína: V první třetině jsme špatně bruslili a Prostějov nás jednoduše přehrával. Z naší strany tam pak z toho pramenily zbytečné fauly. Od druhé třetiny se to hodně zlepšilo, ale i přes ten tlak ta druhá třetina nebyla úplně optimální, protože soupeř hrál na brejky a pořád chodil do přečíslení. Po druhé třetině jsme si řekli, že takhle to hrát nemůžeme, aby soupeř chodil pořád do brejků. Lukáš Šrámek v brance na všechno nemohl stačit, takže jsme věděli, že to musíme změnit. Závěrečnou třetinu jsme podle mého odehráli velice dobře. V přesilovkách se trápíme, ale naštěstí nám to dneska v závěru vyšlo, takže to je jenom dobře.Petr Zachar, trenér Prostějova: My jsme byli v první polovině utkání lepší, ale vytěžili jsme z toho pouze jeden gól, nebyli jsme schopni proměnit ani ty nejvyloženější šance. Domácí pak z jednoho z protiútoků vyrovnali, rázem ožili a bylo z toho vyrovnané utkání. V závěru jsme na to pak doplatili. Bohužel, z takových zápasů se musíme poučit. Pokud dáme pouze jednu branku, tak se těžko vyhrává. Hráči hledali stále ještě lepší nahrávku, lepší pozici, místo aby šli jednoduše na bránu. Vychytal nás také brankář domácích Šrámek, i proto jedeme domů s prázdnou.

(zkl)

Poslat nový komentář