"Na kom jiném než na Prostějovácích bychom měli mužstvo stavět," říká trenér Jestřábů Petr Zachar

"Na kom jiném než na Prostějovácích bychom měli mužstvo stavět," říká trenér Jestřábů Petr Zachar
Petr Zachar (zdroj: lhkjestrabi.cz)

Po zápase s Frýdkem-Místkem jsme požádali trenéra LHK Jestřábi Prostějov Petra Zachara o komentář k několika aktuálním záležitostem v týmu. Přečtěte si jeho odpovědi.

Jaký je zdravotní stav zraněných hokejistů?U Novosada budeme rádi, pokud nastoupí na konci února. Podobné je to u Kolibára, který má zlomenou ruku a snad stihne play-off. Kotásek má potrhané vazy na ruce po seknutí, a asi dostane ortézu a bude to zkoušet. Hrajeme na to, co máme, spíše bychom však potřebovali, aby se zachránila juniorka, abychom mohli z juniorky někoho vytáhnout a mladí kluci hráli za muže. Naším cílem je třetí nebo čtvrté místo, s tím, že chceme dát příležitost dalším hráčům, aby mohli sbírat zkušenosti.

Kdy by se měla prostějovským fanouškům poprvé představit nová posila Martin Kotásek?Kotásek chodí trénovat, bruslit, ale kdo měl někdy natažené vazy, ví, že to nejde hned. Je to otázka čtrnácti dnů, možná tří týdnů. Možná příští týden, možná za čtrnáct dní. Každopádně zdraví je přednější. Teď nejde o život, o život půjde až v play-off.

Počítáte nadále s hráči ze Zlína?Těžko říct. Je to dilema, v sobotu to odehráli nějací kluci a měli by hrát i nadále. Máme zde 80% Prostějováků a na kom jiném to stavět než na nich. Na druhou stranu, byl bych rád, aby hráči ze Zlína jezdili, můžeme stavět čtyři pětky a kluci si odpočinou. Ale nelámeme to, až na tom budeme špatně, budeme na Zlín tlačit, aby nám pomohl. Kluci nejsou špatní, pomůžou nám, ale není to o tom, že bychom to na nich stavěli.

(zkl)

Poslat nový komentář