Hokejová deprese pokračuje prohrou v Litoměřicích

Hokejová deprese pokračuje prohrou v Litoměřicích
Foto Lubomír Tesař, LHK Jestřábi

 

Po vítru v kabině, kterou napevno opustili čtyři hráči, se Hanáci vydali k utkání do Litoměřic, aby zde započali druhou čtvrtinu první ligy. Utkání Prostějov nezačal špatně, smolně však inkasoval na konci první části a domácí tým dokázal i přes výkyvy ve vývoji utkání vedení udržet a zvítězit 5:2.

První třetina nevypadala pro hosty vůbec zle, Hanáci si vypracovali dobré šance a byli aktivnějším celkem na hřišti, žádnou však nedokázali zužitkovat a trest přišel pouhých čtyřicet sekund před koncem, kdy šli domácí do vedení díky důrazu na brankovišti Procházky. Ve druhé třetině přišel citelný zásah do vývoje zápasu, kdy v rozmezí minuty vsítili domácí dvě branky, a skoro to vypadalo, že je vymalováno, Jestřábi to však nezabalili a ještě v té minutě, co inkasovali, dokázali snížit a po dvou minutách přidat kontaktní gól. Naděje na vyrovnání však opět srazila obrovská chyba defenzívy, která propustila puk ven z útočného pásma a domácí se tak dostali do přečíslení tři na jednoho, které tvrdou ranou za Šimbochova záda, který přišel do branky po třetím gólu, zakončil opět Procházka.

Třetí třetina se nesla ve znamení snahy Hanáků něco s vývojem udělat, Prostějov předvedl větší bojovnost než v minulém utkání s Chomutovem, srážely jej však nepřesnosti a velké chyby ve hře, přestože v poslední třetině, zvláště v její druhé půlce, měli Jestřábi tlak, všechny jejich šance končily na brankáři, případně na brankové konstrukci, a když domácí trochu se štěstím přidali pátý gól při hře bez gólmana, bylo rozhodnuto. Prostějovská šňůra porážek byla prodloužena na sedm zápasů, navíc díky výhře Havlíčkova Brodu jsou nyní Jestřábi na předposlední pozici s náskokem pouhého bodu.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář