Jestřábi promrhali třígólový náskok proti Jihlavě

Jestřábi promrhali třígólový náskok proti Jihlavě
Foto Lubomír Tesař, LHK Jestřábi

 

Hokejisté Prostějova nutně potřebují každý bod v bojích o záchranu, jelikož Rebelové z Havlíčkova Brodu se na ně již dokázali bodově dotáhnout. S Jihlavou to třicet pět minut vypadalo nadějně, pak ale přišel veliký zkrat a z vedení 3:0 se zrodilo porážka 3:5.

Jestřábi šli brzy do vedení, když zpoza branky poslal kotouč směrem k síti Tomáš Franek a puk se štěstím zvláštním způsobem doklouzal za čáru. Prostějovský stadion se radoval podruhé, když z protiútoku tvrdou ranou propálil Halásze Lukáš Krejčík, když pár sekund před první sirénou zvýšil na 3:0 Denis Kindl, vypadalo to v Prostějově velice dobře.

Prostějovští hokejisté ovšem ve druhé půli zápasu naučili své fanoušky nechválit dne před večerem. První polovina druhé třetiny vypadala celkem dobře, přestože se nehrál nijak záživný hokej, Hanáci hlídali svůj náskok, poté však přišlo několik drobných chyb, díky kterým Dukla během tří minut vyrovnala a nepovedenou druhou třetinu Jestřábů dokreslil moment z posledních vteřin, kdy střelu Čachotského Šimboch pouze vyrazil do vzduchu a puk udělal takový nešťastný oblouk, že skončil za brankovou čárou.

Třetí třetina přinesla dobré bránění jestřábí snahy o vyrovnání. Hanáci si nevypracovali žádný velký tlak ani výraznou šanci na skórování, naopak výhru Dukly podtrhl Maliník a upravil skóre na konečných 3:5. Prostějovské hráče čeká v sobotu zápas v Třebíči a následně v pondělí budou hostit v dost možná nejdůležitějším utkání sezóny Havlíčkův Brod.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář