Vznikne v Prostějově hospic? Krajští zastupitelé budou rozhodovat o milionech

Vznikne v Prostějově hospic? Krajští zastupitelé budou rozhodovat o milionech
ilustrační foto charita Hradec Králové

Dvě desítky bodů obsahuje program jednání Zastupitelstva Olomouckého kraje, které se uskuteční již tento čtvrtek 23. listopadu. Kromě formalit budou předmětem hlasování i tak důležité body, jako je například vybudování oddělení hospicové péče v Prostějově. Hejtmanství do ní chce investovat více než třináct miliónů korun.

„Zřízení hospicového oddělení má podstatně zkvalitnit a rozšířit nabídku sociálních služeb na Prostějovsku. Sociální oblasti se bude týkat i další z projednávaných témat, kterým je vyhodnocení krajské podpory nelékařským pracovníkům,“ přiblížil náplň čtvrtečního jednání hejtman Ladislav Okleštěk.

Mimo to se bude probírat také spolupráce s místními akčními skupinami nebo bezúplatný převod Androva stadionu v Olomouci. Medaili Za záchranu lidského života si na začátku zasedání převezme z rukou hejtmana hasič Roman Grosič, který v létě poskytl první pomoc těžce zraněné cyklistce v Jeseníku.

Přímý přenos z letos předposledního krajského zastupitelstva mohou lidé sledovat na webových stránkách Olomouckého kraje, kde najdou také usnesení ze zasedání a audio záznam hlasování. (Zdroj kr-olomoucky.cz)

Poslat nový komentář