Hrad Sovinec chystá na prodloužený víkend bohatý program. Soutěžte o lístky!

Hrad Sovinec chystá na prodloužený víkend bohatý program. Soutěžte o lístky!
ilustrační foto Sovinec.cz

 

Ukázky práva útrpného a netradiční prohlídky hradní mučírny, povídky a příběhy z kláštera či šermířské souboje. To vše nabízí v době od 8. do 10. května hrad Sovinec. Soutěžte s námi o rodinné vstupné!

8. května od 9 do 18 hodin jsou připraveny oblíbené netradiční prohlídky hradní mučírny s doprovodným sokolnickým programem. „K vidění budou ukázky práva útrpného s gotickou katovnou Ordál,“ upozorňuje hofmistr Mlok.

Na 9. a 10. května je přichystán program nazvaný Útěk z řádu. „Povídky a pikantní příběhy z kláštera představí Teátr Víti Marčíka,“ dodává hofmistr. Sekundovat mu bude skupina historického šermu Memento Mori. Famozní šermíři vystoupí na Sovinci vůbec poprvé a představí se s šermířskými šarvátkami a souboji na sekery, palcáty i meče. Těšit se můžete rovněž na divadelní a šermířskou skupinu Lucius a rovněž na výstavu historických šatů „Oděvy pěti století“.

Více formací se dozvíte na www.sovinec.cz.

Pokud se na hrad chcete o víkendu podívat zadarmo, stačí, když do čtvrtka do 12:00 hodin zašlete na redakční e-mail redakce@pvnovinky.cz odpověď na otázku, jak se jmenuje výstava, která je na Sovinci k vidění. Pro pět vylosovaných máme rodinné vstupní pro dva dospělé a tři děti. (ber)

Poslat nový komentář