Sovinec zve na Záhadu prokleté truhly!

Sovinec zve na Záhadu prokleté truhly!
ilustrační foto Sovinec.cz

Devátého a desátého července představí hrad Sovinec v době od 9 do 18 hodin lapky a katy při práci na loupežnické stezce. Uvidíte zbojnické a šermířské povídky o zručností šizuňků a kapsářek. S Prostějovskými novinkami můžete soutěžit a vyhrát rodinné vstupné na Záhadu prokleté truhly!

Skupina historického šermu NUNTIUS RÉGIS přiváží šermířskou pověst o zákeřných lupičích a odvážných bohatýrech Kostěj nesmrtelný, významná divadelně šermířská společnost VALMONT odehraje premiéru šermířsko divadelní pověsti Král přichází a šermířskou pověst Mniši, kejklíř, žonglér a akrobat KŘUPÍNO KŘUP představí a naučí nás ,,Jedno velké kouzlo“, těšit se můžete na potulné žoldáky a Sokolnický spolek Dědictví,“ zve hofmistr Mlok.

Návštěvníci budou mít rovněž možnost prohlédnout si hrad spolu s průvodcem. Prohlídky se konají od 9:30 do 17 hodin každých 30 minut. Bližší informace o programu naleznete na http://akce.sovinec.cz/.

Akci připravilo Muzeum v Bruntále ve spolupráci s historickou posádkou Špinavci.

Pokud chcete na Sovinec zadarmo, postačí, když do 7. července zašlete na redakční e-mail redakce@pvnovinky.cz odpověď na otázku, jak se jmenuje další víkendový program na Sovinci. Do předmětu napište SOVINEC. Pro čtyři vylosované máme rodinné vstupné pro dva dospělé a tři děti. (ber)

Poslat nový komentář