Judisté ze Sokola 1 Prostějov sbírali medaile v Hranicích

Judisté ze Sokola 1 Prostějov sbírali medaile v Hranicích
Foto Zdeněk Gottwald

V sobotu 18. září se trojice judistů Sokola 1 Prostějov vypravila do Hranic sbírat body. V kvalitně obsazeném turnaji z celého Olomouckého kraje Michal Pavlas vybojoval ve své váze bezkonkurenčně 1. místo, Laura Padrnosová se rvala jako lvice a ve své váze obsadila 2. místo a Pavla Bohanosová ve své váze urvala 3. místo.

O týden dříve se konal Český pohár v Brně, kde v sobotu startovali dorostenci a muži. Z dorostenců se pral nejlépe Martin Pazdera, který v opravách porazil jednoho soupeře, Pavel Burget a Natálie Melichová zaváhali v prvním zápase a soutěž pro ně skončila. V mužích pak Matyáš Roubík měl perfektní rozjezd, kdy porazil zkušenějšího soupeře, ale dál nestačil na polského reprezentanta. Jan Brtník pak ze zdravotních důvodů nemohl nastoupit. V neděli se byli na řadě starší žáci, kdy předvedli parádní výkon.  David Zachar a Ondřej Vašut se prali skvěle, ale nestačili na své soupeře hned v prvním kole. I Amélie Orlíková, která bojuje se svou trémou, nestačila na svou soupeřku v prvním kole, a tak pro všechny závody skončily. Barbora Vítková a Agháta Orlíková pro zranění před závody nemohly nastoupit vůbec.

„Po předešlé době, kdy nám bylo vše zakázáno, je tenhle výsledek malý krůček pro tuto skvělou partu lidí, která se dala dohromady. A velký krok pro Oddíl juda při Sokol 1 Prostějov, který začíná po roce takřka od nuly,“ dodal trenér Zdeněk Gottwald. (ZG)

Poslat nový komentář