Na hřbitově chybí lavičky, stěžují si návštěvníci

Na hřbitově chybí lavičky, stěžují si návštěvníci
ilustrační foto

Před časem PvNovinky zveřejnily článek, týkající se výběhové loučky pro psy u zadní brány městského hřbitova. Lavičku, která v oploceném pozemku stojí, totiž využívají návštěvníci hřbitova, kterým se z důvodu chybějícího označení nelíbí volné pobíhání psů.

Magistrát v tomto případě slíbil kontrolu a nápravu v podobě instalace jak značení, tak provozního řádu. Dosud ke změně nedošlo.

Na redakci se ale obrátilo několik čtenářů s tím, že laviček k odpočinku je na hřbitově opravdu málo. „Na hřbitov chodím zhruba jednou měsíčně s maminkou, které je 85 let a pohybuje se pouze s pomocí francouzských holí. Hroby, patřící naší rodině, jsou všechny v té části, která jediná nemá vstupní bránu, takže nás vždy čeká několika set metrový pochod z parkoviště. Je to dlouhá cesta, zejména proto, že si není kde odpočinout,“ sdělila redakci paní Dana. „Rozumím tomu, že na hřbitov se nikdo nechodí rekreovat a tak posezení není příliš třeba. Jenže pro seniory, stejně jako pro moji maminku, je jeho návštěva formou vzpomínky na všechny její blízké,“ dodala.

Je pravdou, že i podle zjištění redakce lavičky chybí hlavně v bočních ulicích hřbitova. Ty na hlavní trase zase neposkytují možnost odpočinku ve stínu. Podnět zasíláme Magistrátu města Prostějova. (ber)

Komentáře

Kromě laviček chybí u hřbitova přechod pro chodce!!!! Čeká se až tam bude nějaká tragedie???

Poslat nový komentář