Veřejné prostranství před bývalou základní školou bude v novém

Veřejné prostranství před bývalou základní školou bude v novém
ilustrační foto projekt

Zastupitelstvo města Prostějova dalo zelenou akci, která změní podobu i funkčnost veřejného prostranství Husova náměstí (u bývalé základní školy).

„Půjde nejen o využití takzvané modrozelené infrastruktury, ale vznikne zde i kulturní prostor pro studenty střední školy ART ECON, místo bude moci využívat i divadlo POINT pro venkovní divadelní představení,“ říká náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Na akci již byla zpracována projektová dokumentace pro provádění stavby, která zahrnuje jak zpevněné plochy, sadové úpravy a tak také mobiliář - sedací schody, dřevěná pergolová konstrukce – galerie, plťový chodník – molo, stojany na kola a odpadkové koše.

„Součástí úpravy bude řešení problematiky hospodaření s dešťovou vodou s následným využíváním pro závlahu nového trávníku květinových záhonů, stromů a požadavek na zřízení nového přípojného místa elektrické energie potřebné pro technologii závlahy, osvětlení venkovní galerie a pro konání kulturních akcí jako vystoupení, výstavy, představení a podobně,“ dodává náměstek primátora Jiří Rozehnal s tím, že i zde již byla zpracována projektová dokumentace.

Celkový rozpočet na akci je 3.823 958,-- Kč vč. DPH (3.160 296,-- Kč bez DPH). (red)

Poslat nový komentář