Investice do kyberměny muži nevyšla. Přišel o 700 tisíc!

Investice do kyberměny muži nevyšla. Přišel o 700 tisíc!
ilustrační foto pixabay

O 700 tisíc korun neznámý pachatel připravil čtyřicetiletého muže z Prostějovska. Podvedený muž se v polovině dubna zaregistroval na internetu u domnělé společnosti zabývající se obchodováním s kryptoměnou. Muže poté telefonicky kontaktoval „finanční poradce“, který jej instruoval. Poškozený si postupně nainstaloval aplikaci pro vzdálený přístup AnyDesk, aplikaci Binance pro obchodování s kryptoměnou a aplikaci Wise pro převod různých měn do zahraničí.

Následně z něj podvodník pod příslibem výhodného zúročení vložených peněz vylákal 700 tisíc korun. Místo slíbeného zisku ale muž o vložené statisíce přišel. Po měsíci pochopil, že se zřejmě stal obětí podvodníka a přišel věc ohlásit na policii. Pachateli hrozí za přečin podvod trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

"Uvědomte si, že investování do kybernetické měny je samo o sobě rizikové. Pokud se v dané oblasti neorientujete, můžete velice snadno naletět podvodníkům. Pokud se přesto rozhodnete investovat finanční prostředky v dané oblasti, obraťte se raději na renomované a důvěryhodné finanční instituce. V žádném případě neinstalujte do počítače či telefonu aplikace a programy z nedůvěryhodných zdrojů. Nepovolte neznámým osobám přístup do Vašeho zařízení," doplnil policejní mluvčí Libor Hejtman. (red)

Poslat nový komentář