Podvodníci mají novou fintu. Překročil jste rychlost, zaplaťte!

Podvodníci mají novou fintu. Překročil jste rychlost, zaplaťte!
Foto Magistrát města Prostějova

V minulých dnech oslovila strážníka Městské policie Prostějov žena, která obdržela e-mail od policie s podivným obsahem. Formulovaný text jí přišel několikrát a připadal jí zvláštní.

„Jednalo se o to, že prostřednictvím e-mailu byla žena nabádána, aby klikla na odkaz, který jí měl usvědčit z překročení rychlosti při řízení vozidla. Strážník ženě potvrdil, že se jedná o podvodný e-mail a doporučil, aby na něj nijak nereagovala, a hlavně na nic neklikala a vše nahlásila i na Policii ČR,“ uvedla komisařka Tereza Greplová.

Městská policie, Policie ČR i správní orgány se distancují od takovéto formy komunikace. „V žádném případě nekomunikují s občany, kteří jsou podezřelí z protiprávního jednání, tímto způsobem. Nikdy se nikomu neposílá formou e-mailu nebo textových zpráv žádné oznámení o spáchání přestupku nebo výzva k zaplacení pokuty. Pokud k nějakému protiprávnímu jednání dojde, vždy je přestupci oficiálně zasílán doporučený dopis, který doručuje Česká pošta nebo jiný poskytovatel s poštovní licencí,“ doplnila varování Greplová. (red)

Poslat nový komentář