Uvěřila výhře a přišla o peníze

Uvěřila výhře a přišla o peníze
Ilustrační foto pixabay.com

O téměř 25 tisíc korun podvodník připravil devětašedesátiletou ženu z Prostějova, kterou obalamutil legendou o výhře 20 tisíc korun. Ve středu 1. listopadu ženě přišla přes aplikaci Messenger zpráva, jestli by na sebe mohla poslat telefonní číslo, protože se může zapojit do soutěže a vyhrát jídlo zdarma. Žena se zapojila do konverzace a číslo poslala.

Nato přeposlala i kód, který jí přišel v SMS zprávě. Později obdržela zprávu, že vyhrála částku 20 tisíc korun od společnosti Alza. Aby výhru získala, měla zaslat ofocenou platební kartu z obou stran a uživatelské jméno do bankovní aplikace, což žena učinila. Později potvrdila i několik autorizací ke svému bankovnímu účtu. Žádné peníze se jí ale na kontě neobjevily, naopak přišla o tisíce korun. Pachateli hrozí za přečin podvod a další dva trestné činy trest odnětí svobody na tři léta až osm let.

"Nikdy nikomu neposílejte kopie svých osobních dokladů nebo platební karty. Důsledně čtěte zprávy zaslané bankou k autorizaci plateb nebo k přístupu k Vašemu bankovnímu účtu. Pokud zprávám nerozumíte, nepotvrzujte je a raději zavolejte do banky," doplnil policejní mluvčí Libor Hejtman. (red)

Poslat nový komentář