Novostavba objektu ekocentra IRIS v Prostějově má jasnější obrysy

Novostavba objektu ekocentra IRIS v Prostějově má jasnější obrysy
ilustrační foto MMP

Radní na své poslední schůzi rozhodli, že budovu postaví POZEMSTAV Prostějov, a.s., který v zadávacím řízení předložil ekonomicky nejvýhodnější nabídku.

„Předmětem veřejné zakázky je demolice stávajícího objektu a následně zhotovení novostavby budovy Ekocentra IRIS na původním místě. Součásti novostavby je i zřízeni nového vjezdu z veřejné komunikace. Objekt je řešen jako dvoupodlažní, nepodsklepený. Nedojde k půdorysným změnám a dojde k navýšení stavby o jedno typické podlaží,“ vysvětlil v krátkosti primátor František Jura. Dle jeho vyjádření je předpokládaná hodnota zakázky ve výši 9,5 milionu korun (bez DPH).

Předpokládaný termín zahájení realizace je od 30. 11. 2020, požadovaný termín ukončení nejpozději do 15. 06. 2021.

Město Prostějov vybíralo dodavatele z celkem sedmi nabídek. Žádná z nich nebyla komisí vyřazena. „Nabídky byly hodnoceny na základě ekonomické výhodnosti. Hodnoticí kritéria byly cena díla v korunách (bez DPH), zde byla dána 90ti procentní váha důležitosti a důraz byl dán také na délku doby záruky za kvalitu stavebních prací. Realizace této investiční akce bude financována z prostředků města,“ informoval Jura.

"Jsem velmi ráda, že se Ekocentrum IRIS dočká nového objektu. Také je báječné, že v něm budou zakotveny moderní prvky, jako je částečná zelená extenzivní střecha, popínavé rostliny či nakládání s dešťovou vodou", uvedla náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Stavba má být dále spolufinancována z rozpočtu Olomouckého kraje, formou individuální dotace ve výši 5 milionů korun. (red)

Poslat nový komentář