Další finance pro Jižní prstenec. 410 tisíc

Další finance pro Jižní prstenec. 410 tisíc
ilustrační foto

Rada města schválila rozpočtové opatření ve výši 410 tisíc korun na projektovou dokumentaci ke III. etapě realizace tzv. Jižního prstence.

Jižní prstenec má za cíl vytvořit zelený lem kolem exponované části krajiny, zlepšit hygienické podmínky zejména omezit prach z polí, zlepšit zasakovaní vody v krajině a rozšířit možnosti rekreace místních obyvatel. Jižní prstenec by měl mít charakter přírodního parku s výsadbou dřevin a luk. Mělo se jednat o protipól přetížené Hloučely..

Projekt Jižního prstence byl dle studie Jižní pás rozdělen do třech etap. První etapa je projektově zpracována k realizaci, aktuálně se řeší majetkoprávní vztahy. Pro další postup přípravy Jižního prstence byla vybrána třetí etapa, která leží mezi k. ú. Domamyslice a k. ú. Krasice. Podnět pro zpracování studie a další podrobné projektové dokumentace vznikl na základě vykoupení pozemku v k.ú. Krasice s rozlohou 5501 m2.

Odbor rozvoje a investic provedl průzkum trhu na zpracování studie a projektu a nejvýhodnější cenovou nabídku předložil atelier FLORSTYL s.r.o. s částkou ve výši 406.381,-- Kč včetně DPH. Datum odevzdání studie plus projektová dokumentace by měla být hotova do 14. 12. 2023, inženýrská činnost pak do 31. 03. 2024. Vzhledem k tomu, že na tuto akci nejsou v rozpočtu na letošní rok vyčleněny peníze, bylo třeba schválit toto rozpočtové opatření. (red)

Poslat nový komentář