O výkupech pozemků pro „Jižní prstenec“ rozhodnou zastupitelé

O výkupech pozemků pro „Jižní prstenec“ rozhodnou zastupitelé
ilustrační foto

Zastupitelé budou rozhodovat o doporučení radních ohledně dalšího výkupu pozemků pro vznik takzvaného Jižního prstence. Ten by měl v budoucnosti ochránit obyvatele města před polétavým prachem. Radní proto navrhují další výkup části pozemku o výměře zhruba 404 m2 (přesná výměra bude známa po zpracování geometrického plánu) za 215 tisíc korun.

„Problematika výkupu pozemků pro vytvoření rozsáhlého pásu zeleně na jihu města je řešena již od začátku roku 2019. Na dané území označované zjednodušeně pojmem „Jižní prstenec“ byla zpracovaná územní studie, v rámci které činila rozloha řešeného území přes 30 hektarů. Řešené území bylo přibližně ohraničeno ze západu ulicí Čechovická, z východu ulicí Brněnská, v šířce pásu ohraničeného ulicí Jaroslava Kaštila až po ulici Za Určickou. V tomto území bylo asi 60 pozemků různých vlastníků v katastrálních územích Prostějov, Krasice a Čechovice. Následně došlo ke zpřesnění výstupů této studie se zmenšením plochy potřebných pozemků na 12 hektarů a rozdělením návrhu realizace výkupů pozemků do tří etap. V této fázi jsme začali jednat s vlastníky pozemků,“ vysvětlil vývoj první náměstek primátora Jiří Pospíšil, který má správu a údržbu majetku ve své gesci.

Nyní probíhají postupná jednání o dalších výkupech.

V současnosti je dotčený pozemek zemědělsky obhospodařován a nachází se na něm vedení vysokého napětí včetně jeho ochranného pásma. (red)

Komentáře

Ukončíme hluk,prach,smrad okolo,vevnitř je to v pořádku.

Poslat nový komentář