Hrušně z Tiché nahradí 181 nových listnáčů

Hrušně z Tiché nahradí 181 nových listnáčů
Foto ber

Investorem rekonstrukce tzv. Tiché je Olomoucký kraj. Povolení ke kácení letitých hrušní, které komunikaci lemovaly, si vyžádal u prostějovského odboru životního prostředí. Stromy nebyly zdravé, takže odbor jejich odstranění odsouhlasil. Podmínkou ovšem bylo vysazení nových stromů.

"Kácení v tomto období bylo možno provést po odsouhlasení biologickým dozorem, který dohlíží na stav hnízdění, popřípadě ukončení hnízdění ptáků na daných dřevinách. Silniční správní úřad vydal ke kácení dřevin souhlas. Stav dřevin byl celkově špatný a obnova aleje je v tomto případě žádoucí," citovala tehdy z rozhodnutí správního orgánu - odboru životního prostředí - náměstkyně primátora Prostějova Milada Sokolová, v jejíž gesci je i životní prostředí.

Magistrát podle jejích slov stanovil náhradní výsadbu, a to v poměru jeden nový strom za jeden pokácený. „Náhradní výsadba byla v místě kolem rekonstruované silnice uložena v rozsahu 181 kusů listnatých stromů. Půjde o druhy, které jsou pro dané stanoviště vhodné," doplnila Sokolová. (ber)

Poslat nový komentář