Dotace pomohla zdokonalení kamerového systému městské policie

Dotace pomohla zdokonalení kamerového systému městské policie
ilustrační foto

Prostějovská městská policie získala finance z Olomouckého kraje na projekt "Digitální IP záznamové zařízení s enkodérem pro analogové kamery". Zařízení slouží ke zkvalitnění monitoringu veřejného prostranství a zdokonalení současného kamerového systému.

Městská policie Prostějov v loňském roce v rámci „Programu prevence kriminality ve městě Prostějově na rok 2015“ získala finanční prostředky z Olomouckého kraje na projekt „Digitální IP záznamové zařízení s enkodérem pro analogové kamery“.

Za finanční podpory Olomouckého kraje tak díky realizaci projektu došlo k technickému zlepšení záznamového zařízení městského kamerového dohlížecího systému, ke zkvalitnění monitoringu veřejného prostranství a zdokonalení kamerového systému. Cílem projektu bylo dosáhnout kvalitnějšího dohledu nad veřejným pořádkem, bezpečím osob pohybujících se v Prostějově v denních i nočních hodinách a také dohled nad majetkem v místech, které jsou pokryty kamerovými body, jichž se modernizace dotkla. Kvalitnější záznamy z míst monitorovaných městským kamerovým dohlížecím systémem pak ve spolupráci s Policií ČR mohou pomoci při odhalování pachatelů trestné činnosti a jiných protiprávních jednání.

(Gabriela Petrželová, manažerka prevence kriminality)

Poslat nový komentář