Do Prostějova míří Traktor! S Šachoffnice tour 2019 - II. tah

Do Prostějova míří Traktor! S Šachoffnice tour 2019 - II. tah
Foto Traktor, plakát
Další fotky: 
Do Prostějova míří Traktor! S Šachoffnice tour 2019 - II. tah

Přední česká hardrocková kapela Traktor vydala nové album Šachoffnice a objela s ním úspěšné jarní turné. V turné kapela rozhodla pokračovat i na podzim. 22 listopad  v 19:30 hodin zastaví ve Společenském domě v Prostějově.

Na diváky čeká poctivý hard&heavy koncert s podmanivými texty, tématickýmivideoprojekcemi, speciálními efekty a autogramiádou členů kapely.

Recenze na desku

Tvrdá, ale melodická, tak jde ve stručnosti charakterizovat desku, kterou hardrocková kapela Traktor nadělila fanouškům téměř před rokem. Nese název Šachoffnice a přináší deset nových skladeb.

První dvě písně s podobnými názvy, tedy Šachoffnice a Šaškoffnice, do toho šlapou nekompromisně. Píseň Milovanej, prokletej začíná vybrnkávanou „španělkou“, jenže je to klamání tělem, protože záhy se opět ozvou tvrdé zkreslené kytary. Nicméně ani tady nechybí poměrně zpěvný refrén v ideálním kontrastu. Pravou baladou je až závěrečný Horizont.  Mr. Zeppelin může buď odkazovat k legendární britské rockové kapele, ale podle textu jde spíš o skutečnou vzducholoď: „Rád si tak lítám jako Zeppelin, dejte nám dýchat silnej rajskej plyn, ať odletím z prokletí.“ Nechybí jazykové hříčky „v podsvětí všichni jsou sjetí“ ani historické, byť trochu morbidní odkazy na tragický okamžik z dějin letectví ve verši „pode mnou hřeje Hindenburg“.

Podobný úšklebek pravděpodobně stojí i za písní AD/HD of The World, kde sice není nic o kapele AC/DC, zato poruše soustředění se tu věnuje plná pozornost. A to v případě, že by jí byla stižená celá planeta! „Svět je marod. Kterejpak to doktor zjistil, že se koule čím dál rychlejc otáčí?“

Šachoffnice je řemeslně skvěle odvedenou, přiměřeně nápaditou a samozřejmě nijak přelomovou nahrávkou, fanoušky kapely a žánru nicméně rozhodně potěší.  A jsou to právě výše zmíněné a podobné drobné vtípky, které ji pozvedají výš. Protože poslouchat muzikanty, kteří se berou příliš vážně, by nikoho nebavilo.

Čtěte pozorně, bude soutěž o vstupenky! (red)

Poslat nový komentář