AKTUALIZOVÁNO: Nový Kaufland propouští zaměstnance!

AKTUALIZOVÁNO: Nový Kaufland propouští zaměstnance!
ilustrační foto archiv

 

Jak v minulém týdnu PvNovinky informovaly, nová prodejna Kauflandu v Olomoucké ulici propustí více než třetinu zaměstnanců. Musí odejít lidé z administrativy, prodejních úseků i pokladen. Zatímco zaměstnanci tuto skutečnost potvrdili, vedení redakci odkázalo na tiskové oddělení v Praze. Odpovědˇ na položené otázky, týkající se politiky zaměstnanosti, dosud nedorazila. 

Podle informací zaměstnanců Kaufland nabral 120 až 140 lidí, zůstane jich ale kolem 70. "Raději některé pozice zdvojují až ztrojují, aby si následně vybrali z těch nejlepších. Někteří se neosvědčí, nebo sami odejdou," řekla PvNovinkám jedna z pracovnic.

V Kauflandu v Okružní ulici je situace podobná. "Z brigádnic na pokladnách nezůstala ani jedna. Po zkušební době jim nabídli 75% úvazek, což není ani 10 tisíc čistého. Po nás, kdo zde pracujeme i několik let, se vedení začalo těžce vozit. Vyhrůžky výpovědí tady létají dnes a denně. Je hrozné v něčem takovém pracovat, když víte, že někdo doslova číhá na jakoukoli chybičku," svěřila se PvNovinkám další ze zaměstnankyň.

Stejná situace nastala před několika roky, kdy se v Prostějově otvírala prodejna OBI. "Nabrali nás třikrát tolik, než bylo třeba. Naskladňovali jsme zboží, myli a čistili prodejnu. Před skončením zkušební lhůty víc než polovině lidí oznámili, že už s nimi nadále nepočítají," sdělil PvNovinkám jeden z bývalých zaměstnanců Jakub K. Podle něj ale dnes z původního osazenstva už zbyl jen málokdo. "Lidi mi říkali, že je v podstatě šikanou a neustálým hledáním chyb vyštvali. Pokud vás bude dnes a denně někdo buzerovat, stát vám za zády a rozhodnutí měnit z hodiny na hodinu, nemáte šanci. Buď se nervově zhroutíte, nebo se pohádáte a odejdete středem sami," dodal Jakub.

Potvrdila se tak známá skutečnost, nadnárodní prodejní řetězce nepatří k nejlepším zaměstnavatelům. Než by zapracovaným zaměstnancům zvýšili plat, raději si najdou záminku a propustí je. Věta "Lidí je plný úřad práce", tak drží spoustu pracovníků v trvalém stresu. Ke zlepšení pracovních výkonů ale rozhodně nepřispívá. (ber)

 

Poslat nový komentář