Keltská noc startuje předvečerem. Vstup je zdarma, vzkazuje Tomáš Somr

Keltská noc startuje předvečerem. Vstup je zdarma, vzkazuje Tomáš Somr
ilustrační foto Tomáš Somr

Mezinárodní hudební festival Keltská noc 2022 se vrací a navazuje přesně tam, kde před necelými třemi lety zůstal kvůli covidové epidemii stát. 22. - 23. 7. 2022 opět rozezní kemp Žralok v Plumlově. V programu vystoupí na 150 účinkujících z devíti evropských zemí. Kromě irské-keltské hudby se mohou návštěvníci těšit také na irský tanec, vikingská bojová umění, keltský tábor s ukázkami řemesel a stylu života, keltskou spiritualitu, workshopy.

„Letos máme pro návštěvníky novinku. Mnoho z nich přijíždí na Keltskou noc již o den dříve, tak jsme letos připravili na čtvrtek (21.7.) večer krásnou zahřívací akci - Předvečer Keltské noci 2022. Čtvrteční program bude začínat kolem sedmnácté hodiny a vystoupí v něm soubor irských tanců Fiach Bán z Olomouce, kromě ukázky irských tanců provede i workshop-výuku irských tanců pro všechny zájemce. Kromě irských tanců také vystoupí skupina MalemIrish, která zahraje bujaré irské písně, jigy a reely. Po skončení oficiálního programu bude následovat jam session, neboli společné hraní, kterého se mohou zúčastnit všichni návštěvníci, kteří se učí hrát irskou hudbu a budou mít s sebou své hudební nástroje,“ říká za pořadatele Tomáš Somr. „Čtvrteční večer bude bez vstupného, tedy zdarma a mohou se ho zúčastnit jak ti, kteří přijeli na Keltskou noc, tak i lidé z širokého okolí Prostějovska a Olomoucka. Návštěvníci, kteří se rozhodnou zůstat na Keltskou noc, si mohou dokoupit vstupenku na pátek a sobotu přímo na místě,“ doplňuje.

Podle jeho slov je třídenní Keltská noc projektem, o kterém pořadatelský tým uvažuje již mnoho let, z ekonomických důvodů zatím ale nemohl být realizován.  „Předvečer Keltské noci“ by mohl ukázat, zda by takové rozšíření bylo možné. (red)

Poslat nový komentář