Na Silvestra? Do kina!

Na Silvestra? Do kina!
ilustrační foto

 

Ani letos Pavel Ošlejšek, provozovatel letního kina v Mostkovicích, neporušil tradici. Od půl páté odpoledne se na plátně rozvine příběh modrých Šmoulů. Vstup je zdarma. 

Zatímco na malé návštěvníky čekají Šmoulové číslo 2, velcí si zcela jistě dají svařák nebo horký čaj. „Na letní chodíme na Silvestra už přes dvacet let. Napřed s dětmi, teď poslední roky s vnoučaty,“ nechal se slyšet Miloš Šimon, který s rodinou už léta tráví vánoční prázdniny na chatě na druhé straně přehrady. „Pravidelně se zde setkáme se spoustou kamarádů, je to už taková tradice posledního dne v roce. Dík za ni patří především rodině Ošlejškově, která kino drží i přes nepříliš příznivé roky,“ podotkl Miloš Šimon.

Letní kino funguje v Mostkovicích už čtyři desítky let. Pamatuje doby, kdy se představení hrála i třikrát za sebou v jediném dnu. V posledních letech se potýká s nedostatkem diváků.

„Kino provozuje naše rodina vlastně od samého začátku, já sám mám areál v nájmu od revoluce. Sezony, kdy se prováděly práce na přehradě, byly nejhorší za všechny roky, co pamatuji,“ potvrdil  Pavel Ošlejšek, který doufá, že v příštím roce se kino zase zaplní hlavně díky rekreantům. (ber)

Poslat nový komentář