Oslavte Mezinárodní den darování knih!

Oslavte Mezinárodní den darování knih!
ilustrační foto

Každoročně 14. února můžeme mimo svatého Valentýna oslavit také Mezinárodní den darování knih. Ten myslí především na děti a na budování jejich vztahu ke čtení. Zúčastní se ho i ICM Prostějov.

Informační centrum pro mládež Prostějov ve spolupráci s neziskovou organizací Celé Česko čte dětem pořádá sbírku dobrých knih ze současné dětské literatury, případně knih starších, které třeba jste třeba četli svým dětem. Knihy musí být zachovalé a nepoškozené. Doporučujeme sbírat knihy vydané od roku 1995. Knihy jsou určeny dětem, sbírka má proto obsahovat knihy dětské, popřípadě knihy pro mládež.

Knihy můžete nosit do ICM Prostějov (Komenského 17, Prostějov, 4. patro budovy gymnázia, ve všední den 12.00-17.00) až do konce února. Poté je pošleme organizaci Celé Česko čte dětem, která knihy rozdistribuuje do čekáren a nemocnic po celé republice.

Knihu ale můžete darovat i jinak. Třeba ji dát dítěti ve svém okolí, donést ji do čekárny, ať mají děti co číst či ji věnovat na dobročinné účely – do knihoven, nemocnic, dětských domovů, nízkoprahových zařízení nebo dalších organizací, které knihy užijí nebo je předají dětem nebo i do místní knihobudky umsítěné v Kolářových sadech.

Není žádné pravidlo, kam či komu knihu dát. Darovat můžete knihu novou i použitou. (red)

Poslat nový komentář