Pozvánka na májový koncert pěveckých sborů

Pozvánka na májový koncert pěveckých sborů
ilustrační foto

V pátek 18. května se představí v kostele Povýšení sv. Kříže v Prostějově pěvecký sbor EXAUDI společně s pěveckým sborem Andreasschottenchor z německého města Erfurt. Reprezentační koncert smíšených pěveckých sborů, na jehož uskutečnění se podílí Okrašlovací spolek města Prostějova, začíná v 19 hodin.

V programu společného koncertu za doprovodu varhan a komorního souboru jsou zařazena díla světových mistrů J. Haydna, G. Ph. Telemanna a F. Mendelsohna-Bartholdyho. 

Smíšený pěvecký sbor EXAUDI pod vedením Olgy  Čermákové připravil májový koncert společně s partnerským pěveckým tělesem z Erfurtu, vystoupení se pravidelně střídají vždy obrok v Prostějově a Erfurtu.

„Smíšený pěvecký sbor Exaudi je amatérským sborem při Českobratrské církvi evangelické v Prostějově, ale nevěnuje se pouze hudbě duchovní. Od jednoduchých písní jsme se vypracovali k interpretaci složitých skladeb. Velký vliv na náš růst měla právě spolupráce s pěveckým sborem z Erfurtu, který je pro nás velkou inspirací a tahounem,“ vysvětlila současná vedoucí Olga Čermáková, která vede pěvecký sbor již šestnáct let. Sbor Exaudi se prezentuje pravidelně nejen na českých koncertních pódiích a při vystoupeních v chrámech, ale právě díky spolupráci se sborem z německého Erfurtu i na mezinárodní scéně. Před prostějovským publikem vystupuje několikrát za rok, především na jarních a adventních koncertech, při akci Noc kostelů, při Půlnoční bohoslužbě o Štědrém dnu a každý rok koncertuje také ve prospěch Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých (SONS) na charitativním vystoupení.     

(jap)

Pátek, Květen 18, 2012 - 19:00

Poslat nový komentář