Tříkrálový večer v muzeu kočárů

Tříkrálový večer v muzeu kočárů
Večerní setkání v muzeu kočárů jsou zajímavé nejen vyprávěním Václava Obra, ale i originálním hudebním doprovodem

Adventní koncerty v Muzeu kočárů v Čechách pod Kosířem měly opět obrovský úspěch. Letos pořadatelé rozšířili kapacitu míst k sezení až na dvě stovky, přesto ani tento počet nestačil. Kdo nestihl tři adventní večery nebo se pro velký zájem nedostal, má možnost zúčastnit se Tříkrálového koncertu v sobotu 7. ledna. 

Majitel muzea, restaurátor a skvělý vypravěč Václav Obr slibuje opět setkání plné zajímavého vyprávění o historii kočárů, o starých řemeslech, o úctě k předkům a nebude chybět samozřejmě ani muzicírování. „I tentokrát se o hudební vložku postará zajímavý soubor, jehož repertoár bude tématicky zaměřený ke svátku Tří králů. Bude to překvapení pro posluchače stejně jako další odhalování nových částí Brožíkova smutečního kočáru a stejně jako další program, který je vždy jiný na každém dosud uspořádaném koncertu,“ zve všechny milovníky hudby i poctivého řemesla Václav Obr. 

Náplň tříkrálového koncertu navazuje na večery adventní. Nebudou o nic ošizeni ti, na které se nedostalo v předvánočním období, ani ti, kteří některý z adventních večerů už navštívili. Navíc bude Tříkrálový koncert derniérou všech koncertů v muzeu kočárů. Ten příští už bude v síni nového prostorného depozitáře, který je budován právě kvůli Brožíkovu kočáru a k reprezentačním účelům, a který bude slavnostně otevřen letos na podzim.  

Tříkrálový večer v Muzeu historických kočárů v Čechách pod Kosířem je připraven na sobotu 7. ledna a začíná v 17 hodin. Václav Obr doporučuje  všem, aby si zarezervovali vstupenky na čísle mobilu 608 610 324 a v sobotu přišli do muzea včas, aby mohli v klidu usednout na výhodné místo.   

 (jap)

Sobota, Leden 7, 2012 - 17:00

Poslat nový komentář