Daruj krev a vyhraj let balonem

Daruj krev a vyhraj let balonem
ilustrační foto

Již počtvrté mohou dobrovolní dárci krve, kteří přijdou darovat krev na Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice v Olomouci, vyhrát let balonem v rámci tradiční balonové fiesty na Bouzově konané koncem srpna.  Soutěž pořádá místní skupina Českého červeného kříže Olomouc – Řepčín s týmem dobrovolníků Pomáháme pomáhat pod záštitou několikanásobného dobrovolného dárce krve Martina Tesaříka. 

Samotná soutěž proběhne od 1. do 31. července 2012 a budou do ní zařazení dárci, kteří v tomto období darují krev nebo její další složky na Transfuzním oddělení Fakultní nemocnice v Olomouci. Z dárců zařazených do soutěže budou vylosování dva výherci, z toho jeden prvodárce, kteří budou mít možnost absolvovat let horkovzdušným balonem v rámci balonové fiesty na Bouzově koncem srpna tohoto roku. 

„Jsem velmi rád, že letos můžeme ve spolupráci s Českým červeným křížem a transfuzním oddělením olomoucké nemocnice ohlásit již čtvrtý ročník soutěže pro dobrovolné dárce krve, která každoročně přivede řadu prvodárců. Jsem přesvědčen, že každá taková aktivita, která zvýší zájem o dárcovství krve je velkým přínosem.“ poznamenal patron soutěže Martin Tesařík. 

Do loňského ročníku soutěže se zapojilo 1430 dárců krve a z toho bylo 60 prvodárců. Na tuto aktivitu navazuje druhý ročník soutěže „Dokaž, že zachráníš život a vyhraj let balonem“, která je určena pro širokou veřejnost a proběhne počátkem měsíce září. Odměnou soutěžícím je i zde let horkovzdušným balonem, soutěžící však již nedarují krev, ale prokazují své znalosti v oblasti první pomoci formou kvizu. 

(red)

Poslat nový komentář