Vychází kalendář s fotografiemi ze dna plumlovské přehrady

zdroj: autor kalendáře
ilustrační foto

Ze dna plumlovské přehrady, tak se jmenuje nový kalendář na rok 2013, který jako svůj první ediční počin vydává Klub historický a státovědný v Prostějově. K dostání bude na několika vybraných místech, V Prostějově i na plumlovském zámku.

Autorem kalendáře s dvanácti velkoformátovými fotografiemi a popiskami k nim je známý prostějovský fotograf Bob Pacholík. Ten na nich zachytil dno vypuštěné plumlovské přehrady tak, jak se měnilo v průběhu celého roku. "Série snímků dokumentuje kouzelnou schopnost proměny přírody v souvislosti s neustálým koloběhem ročních období. Autor zde opět dokazuje svůj úzký až intimní vztah k místní krajině, jak nás o tom již mnohokrát přesvědčil ve své předchozí tvorbě. Z fotografií je patrný jeho vytříbený smysl pro zachycení důležitého okamžiku v čase, smysl pro pořízení vyvážené kompozice, stejně jako dokonale zvládnuté fotografické řemeslo," míní Tomáš Cydlík, archivář Státního okresního archivu Prostějov. Podle něj kalendář může sloužit nejen jako vhodný vánoční dárek, ale potěší jistě i mnohé patrioty a sběratele z celého Prostějovska.

Kalendář pro rok 2013 se bude prodávat na několika vybraných místech, zájemci si pro něj mohou dojít do Státního okresního archivu Prostějov, Muzea Prostějovska v Prostějově nebo zámku v Plumlově. K dispozici bude také na pravidelných akcích Klubu historického a státovědného konaných v přednáškovém sále prostějovského archivu. "Nejbližší z nich bude v úterý 16. října 2012, kdy bude obchodník a soudní znalec v oboru starožitností a výtvarného umění pan Miroslav Macík povídat o sběratelství," uvedl Cydlík.(bat)

Poslat nový komentář