Dobří studenti se vracejí - aneb každý má šanci uspět

Dobří studenti se vracejí - aneb každý má šanci uspět
ilustrační foto

Zcela nedávno si studenti Střední školy designu a módy v Prostějově mohli vyslechnout přednášku svého bývalého kolegy Lukáše Macháčka. Své nadání a zájem o módu dokázal zúročit a v současnosti pracuje jak pro známé firmy oděvní branže, tak také obléká VIP osobnosti. Pro současné adepty na post módních návrhářů je zcela jistě dobrým příkladem.

Lukáš Macháček navštěvoval Střední školu designu a módy v letech 2006 až 2009, když ještě byla „oděvkou“. Už v průběhu studia jasně projevoval svůj zájem o módu a dění kolem ní. Rodák z Olomouce od prvního ročníku překvapoval svými vyspělými kresbami návrhů, ale i zručností při šití. Kolekce modelů, které v průběhu studia tvořil, byly vždy stylově jednotné, barevně zajímavé a vynikaly hlavně neokoukanými detaily. Jeho účast na různých soutěžích mladých módních tvůrců byla samozřejmostí a nejednou byla korunována úspěchem. Sám modely navrhoval, šil i předváděl. Kultivovaný, skromný, talentovaný a hlavně cílevědomý kluk. Na své cestě za módou pokračoval studiem na Vyšší odborné škole v Brně, dále tvořil vlastní modelové kolekce, ale taktéž navrhoval šaty pro modelky a celebrity. 

Přes svůj mladý věk se stal velice vyhledávaným díky svému velkému citu pro módu. Spolupracoval při oblékání jedné řady SuperStar a postupně se stal dvorním stylistou například zpěvačky Moniky Bagárové a modelky Anety Vignerové. Postupem času se přestěhoval do Prahy, kde jeho schopnosti dobrého stylisty nadále využívají dámy ze světa showbyznysu, sportu či modelingu. Rovněž pracuje pro firmu Prospekta móda, která v Česku zastupuje značku Dolce&Gabbana. Na vlastní autorskou tvorbu však nezanevřel a připravuje novou kolekci modelů. V minulém týdnu navštívil Střední školu designu a módy v Prostějově a při setkání se současnými studenty mimo jiné řekl:  

„Vše důležité z oděvařiny jsem se naučil tady na oděvce. Ostatní je o práci, cílevědomosti a štěstí.“  Mluvil o svém profesním postupu, o práci, která ho baví, o svých plánech do budoucna. V průběhu posledních čtyř let nabyl mnoho zkušeností v oblasti módy i showbyznysu, získal postavení, vyspěl jako osobnost. Přesto působil opět jako kultivovaný, skromný kluk, který k nám chodil do školy. (Jaroslava Sedlářová, bývalá třídní učitelka)

Foto: Střední škola designu a módy v Prostějově

 

Poslat nový komentář