"Cizinec" v bytě aneb dávejte si pozor!

"Cizinec" v bytě aneb dávejte si pozor!
ilustrační foto internet

 

Článek o romských dětech, které beztrestně kradou v jedné z prostějovských trafik se u čtenářů PVNovinek setkal s nebývalým ohlasem. Ozvala se nám celá řada lidí, kteří mají podobné zážitky. Jednou z nich je i paní Věra, která se s námi podělila o zhruba dva měsíce starý zážitek.

"Máme patrový dům v lokalitě, kde žije docela dost cikánů. Neměli jsme s nimi nějaké velké problémy, občas nějaké ty noční tanečky v parku a tak, to se dalo řešit domluvou. V tu noc jsem ale ztratila iluze“, říká evidentně nesvá žena. V přízemí domu je kuchyň a ložnice, v patře mají pokoje děti. "Asi ve dvě ráno za mnou vrazil do ložnice syn, že se probudil a nad postelí mu stál cikán. Na otázku: co tady sakra děláš, pravil, že se do baráku dostal přes zahrady a utíká před nějakou bandou, co ho chce zastřelit. Syn pochopitelně vystartoval, že ho chytí, kluk ale využil otevřeného okna, vyskočil ven a utekl," popsala událost, které napřed nechtěla věřit. "Syn byl po několika dvanáctkách, myslela jsem, že se mu to zdálo. Když jsme ale přišli do jeho pokoje, na parapetu byly otisky tenisek a na zdi pod oknem šmouhy, jak se vetřelec odrazil," dodala.

Po důkladné prohlídce bytu, kde se naštěstí nic neztratilo, rodina přivolání policie zavrhla. "Už se nám stalo před nějakým rokem, že sem cikáni vlezli otevřeným oknem v přízemí. Tehdy jsme je sice s manželem chytili, ale nebylo nám to k ničemu. Objekt nebyl zajištěn a oni nic nevzali. Co na tom, že to prostě jen nestihli. Za to my jsme na policejní služebně strávili docela dost času naprosto zbytečně. Ani tentokrát by to nebylo jiné, kluka navíc syn poznal, ještě mu není patnáct," posteskla si žena.

Od té doby už rodina dbá pečlivě na to, aby byl dům zajištěn ze všech stran, nechala nainstalovat i poplašné zařízení a okna pro jistotu na noc zavírají. Pokud pro takového člověka není problém skočit z pěti metrů, nebude problém se do stejné výšky vyšplhat. (ber)

Poslat nový komentář