Dnešní receptík: Dejte si jablečné hranolky

Dnešní receptík: Dejte si jablečné hranolky
ilustrační foto
Další fotky: 
Dnešní receptík: Dejte si jablečné hranolky
Dnešní receptík: Dejte si jablečné hranolky
Dnešní receptík: Dejte si jablečné hranolky
Dnešní receptík: Dejte si jablečné hranolky
Dnešní receptík: Dejte si jablečné hranolky

Tento recept na dezert je úžasně jednoduchý, ale zároveň s jistotou ohromí. Upečte si tuto sladkou variantu na hranolky. Dvě vrstvy křehounkého listového těsta drží dohromady jablečná náplň.

Potřebujete listové těsto, jablečná náplň-přesnídávka koupená nebo domácí, jedno vejce, hrubý cukr a karamelovou omáčku. Těsto nechte chvíli povolit při pokojové teplotě a rozválejte ho. Na těsto rozetřete jablečnou náplň, po krajích nechte kousíček volného místa a přiklopte druhým kusem těsta. V misce rozšlehejte vejce s trochou vody a těsto jím potřete, lehce posypte cukrem. Pokrájejte těsto na „hranolky“ a přeložte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte asi 12 minut na 170 °C.

Domácí přesnídávku vyrobíte snadno: Očistěte jablka, přendejte je do kastrůlku, zalijte trochou vody a nechte dusit, dokud nebudou jablka měkká. Můžete trochu přisladit, jablka rozmixujte v mixéru a v případě potřeby přiřeďte trochou vývaru z jablek. Můžete dochutit vanilkou (vanilkovým cukrem, esencí) nebo třeba skořicí.

Na karamelovou omáčku si v pánvi rozehřejte cukr (400g) ve dvou lžících vody, nechte zkaramelizovat. Odstavte z ohně a vmíchejte asi 60 g másla, pozor, bude prskat! Nakonec už jen pomaličku vlijte horkou vodu, mléko či smetanu (opět pozor na prskání) podle toho, co máte raději, vraťte na oheň a pečlivě rozmíchejte. Omáčka zhouste po vychladnutí. 

Zdroj www.ohbiteit.com

Poslat nový komentář