Mark Geary nadchnul prostějovské publikum

Čarovná atmosféra v klubu - svíčky, kytara, foukací harmonika a irsko-americká h
Čarovná atmosféra v klubu - svíčky, kytara, foukací harmonika a irsko-americká hudba
Další fotky: 
Koncert se uskutečnil díky prostějovské radní Miladě Sokolové.
Mark Geary na snímku zpívá do mikrofonu, ale jednu písničku si "střihl" i bez zv
Ilustrační foto pohodičky pátečního večera v K90
Improvizovaná autogramiáda po vystoupení.

V pátek večer vystoupil v prostějovském klubu K90 Mark Geary. Koncert se uskutečnil pod záštitou Milady Sokolové, prostějovské radní a předsedkyně kulturní komise města. Díky ní měli návštěvníci vstup zdarma.

Velký pátek má v sobě magii sváteční tradice a v duchu této myšlenky lze hovořit i o prostějovském koncertu písničkáře Marka Gearyho, rodáka z Irska, jenž už řadu let žije v New Yorku. Velkopáteční večer změnil diskotékové "káčko" v klub naplněný pohodovou muzikou. Komorní atmosféra s prostorem, který nakonec osvětlovaly jen svíčky, balady irsko-amerického zpěváka s kytarou a foukací harmonikou, to se prostějovskému publiku hodně líbilo a Marka propustilo až po tučném přídavku. Ostatně, on sám takové sepětí s posluchači miluje. "Tady v Česku si hraní v malých klubech doslova užívám, nevím čím to je, ale české publikum je velmi vnímavé a jinde se těžko hledá. Je zajímavé, že to platí opravdu obecně," řekl po koncertě Mark Geary. A zájem prostějovských fandů byl znát i po vystoupení při prodeji nového hudebního alba a improvizované autogramiádě. 

Spokojená byla také organizátorka koncertu, radní Milada Sokolová. Ta v nedávné době oslovila prostřednictvím médií širokou prostějovskou veřejnost s výzvou, jak oživit kulturu v Prostějově. A jako "žena činu" vyšla své vlastní iniciativě vstříc. "Budu ráda, když podobných akcí pro široké spektrum lidí se v Prostějově bude konat co nejvíc," uvedla radní Sokolová.

Dnes pokračuje Gearyho jarní turné po České republice koncertem v Olomouci, pokud všechno vyjde, objeví se zpátky v Česku v létě na hudebním festivalu Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou. A své fanoušky má po včerejšku i v Prostějově, kteří se na jeho další vystoupení u nás už dnes těší.

(bp)

Poslat nový komentář