Do Velké pardubické je přihlášeno 57 koní. Tři ze Srdéčka!

Do Velké pardubické je přihlášeno 57 koní. Tři ze Srdéčka!
ilustrační foto Equichanel

 

Ač se říjnová Velká pardubická zdá ještě hodně daleko, trenéři z celé Evropy už do ní přihlašují své naděje. Do Pardubic by měli zamířit i tři koňské naděje z hvozdecké stáje Stanislava Popelky, Nikas, Modena a Borderland.

Posledně jmenovaného koně, do kterého Stanislav Popelka vkládal velké naděje, vloni na start nepustilo zranění. Letos desetiletý hnědý valach Nikas své kvality prokázal v roce 2013, kdy ve Velké doběhl jako druhý. Vloni měl smůlu, svého jezdce Dušana Andrése vyhodil ze sedla na Taxisu.  

Osmiletá klisna Modena se na start Velké postaví vůbec poprvé. Své vytrvalecké schopnosti prokázala vloni vítězstvím v 5200 metrů dlouhé Ceně Labe a to jí otevřelo cestu do Velké. O průběh závodu trenér starost nemá, větší mu dělá cesta.  „Modena nesnáší cestování, když vloni po dvou hodinách vystupovala v Pardubicích, měla třetinu dostihu za sebou. Hrozně ji to vyčerpává, bohužel s tím už nejde nic dělat,“ posteskl si.

Stanislav Popelka je léta nejen jedním z nejlepších českých trenérů dostihových koní, ale i špičkovým chovatelem. Modena, stejně jako Hirsch a Mandarino, kteří uspěli i ve Velké, pocházejí právě ze Srdéčka. (ber)

Poslat nový komentář